Родената в Русе криптокралица е в основата на една от най-големите

...
Родената в Русе криптокралица е в основата на една от най-големите
Коментари Харесай

Как Ружа Игнатова се превърна в най-издирваната жена в света

Родената в Русе криптокралица е в основата на една от най-големите финансови измами

Тя е в основата на една от най-големите финансови измами. Жертвите ѝ са разпръснати по целия свят. В схемата ѝ попадат милиони, а тя печели милиарди. И през днешния ден Ружа Игнатова е най-издирваната жена в света.

Ружа Игнатова е родена през 1980 година в Русе. Докато е дребна, постоянно пътува до Търговище при баба си и дядо си. Временно живеят и в София, а когато става на 10 години, със фамилията ѝ се местят в Германия, споделя.

Николай Стоянов е публицист, който в продължение на години следи живота на Ружа Игнатова и написа книга за нея. Срещал я е персонално, взимал е изявление от криптокралицата, добре познава биографията й. А ползата му попада върху Игнатова малко откакто през 2014 година тя и съдружникът ѝ Себастиан Грийнууд основават OneCoin.

Първоначално концепцията на доктор Ружа Игнатова, както желала да я назовават, е OneCoin да се трансформира в най-известната криптовалута, споделя самата тя, и безусловно да убие Биткойн.

OneCoin се разраства за седмици. Компанията дава обещание, че напълно скоро криптовалутата ще стане публична и вложенията на вложителите, както ги назовават тогава, ще се умножат. С вяра за бързо замогване, милиони си купуват по този начин наречените просветителни пакети.

В подмяна получават PDF файл, в който написа по какъв начин се копае, какво е криптовалута и блокчейн, а като добавка е имало жетони, с които да придобият повече onecoin-и. А по този начин наречените вложители са безусловно от целия свят, най-вече от Китай.

Още в първите месеци след основаването на OneCoin вложенията са за милиони евро. Навсякъде към този момент се приказва за криптовалутата.

Даниел е от Уганда. Родителите му са фермери, а фамилията живее в беднотия и ограничения. Когато схващат, че има елементарен метод да забогатеят, влагат всичко.

Успяват да примамят и вуйчото и братовчеда на Даниел, които влагат още общо 2500 евро. Пари, които всеки един от тях събира дълго.

Минават години, през които фамилията има вяра, че ще забогатее. В един миг обаче на Даниел му се постанова да напусне учебно заведение. До този миг никой не подозира, че хора като Даниел и фамилията му не са вложители, а жертви. И са попаднали в скица.

Схемата е класическа пирамида, не по-различна от тези, които помним от 90-те, споделя Николай Стоянов.

Така всеки член, с изключение на да влага, би трябвало и да въвлича нови хора в схемата. В подмяна получава комисионна. Кеш. Има и подчиненост. Ако продаваш интензивно и имаш лична пирамида под себе си се превръщаш в сапфир, елмаз и така нататък

" Диамантите на короната " са най-отгоре. И печелят по близо милион евро на месец от комисионна, написа в книгата си английския публицист Джейми Бартлет.

Забогатели са тези, които са най-на върха и това не включва единствено Ружа, а и най-приближената ѝ свита са станали доста богати. Те са водачите на OneCoin в обособените страни.

Лидерите на всички места работят по един и същи метод. Разказват, дават обещание, показват по какъв начин техният живот се е трансформирал след инвестицията. Така – по същото време, когато в Уганда един водач вкарва Даниел и фамилията му в схемата, то на хиляди километри оттова – във Франция, се случва същото.

„ Лоурен Луйс беше водач на OneCoin. Представи ни, че можем да печелим от това. Той самияj печелеше хиляди долари като комисионни, които се връщаха към него. И обещаваше комисионни за всеки нов член след мен “, описа Валентин Габон.

Валентин влага 720 евро и пробва да промотира OneCoin на фамилията и приятелите си, само че те не са му повярвали и няма продажби.

Обещанието, обещано на всички вложители, е, че един ден и то скоро, ще могат да извърнат виртуалната си криптовалута в същински пари.

Първоначално всички имат вяра, тъй като през първите години съществува същински обменен уебсайт на OneCoin, описват ни вложилите в схемата. През него можело да се обръщат пари, само че имало избрани ограничавания и по този начин малко на брой съумели да го създадат.

В уеб страницата виждали и по какъв начин последователно цената на един OneCoin се увеличавала в пъти. В един миг 1 OneCoin можел да се търгува за десетки евро, като цифрите най-вероятно били измислени, с цел да поддържат илюзията, настояват жертвите. И по този начин до 2017 година, когато на уеб страницата излиза известие, че краткотрайно не работи.

„ Замислих се, че това в действителност може да е машинация години по-късно, когато видях публикации. Свързах се с Лоурен Луис, само че той продължаваше да написа известия до членовете, че не би трябвало да имат вяра в това, че се пробва да убият плана “, сподели Валентин Габон.

В разгара на OneCoinизмамата и в далечна Сомалия имат вяра в плана. През 2017 година и Мехмед се озовава измежду жертвите с вложението си от 10 000 $.

Лидерът, който му промотира OneCoin му дава обещание освен, че ще усили инвестицията си неведнъж, а и че ще може да си купи дом. Онлайн. Срещу OneCoin-и.

„ Единственото място, където се приема OneCoin е тяхната лична онлайн платформа - Дил шейкър. Нещата, които можете да си купите, са нормално непотребни неща - козметика, разтривки, престои в хотел, ваучер за нещо, то е нещо като онлайн обичай пазар “, изясни Николай Стоянов.

Преди да разбере, че е измамен Мохамед съумява да убеди още двама свои другари да създадат инвестиция.

Най-отгоре са Ружа и съдружникът й. Така с всеки нов член, благосъстоянието им се усилва. А още при започване на OneCoin за малко време Игнатова съумява да си купи три емблематични здания в София.

„ Първо ресторант Крим, който множеството хора знаят като Руския клуб. Купува я за 4,2 млн. евро. Следва покупка на жълтите павета - къщата на Моллов за 5 млн. евро “, означи Николай Стоянов.

Малко по-късно придобива и постройка, която трансформира в централен офис на Onecoin в България.

Централният офис на OneCoin България се намира на площад „ Славейков “. Открит е публично напролет на 2016 година. Докато е в България, Ружа Игнатова организира едни от най-важните си срещи в офиса си на 4-ия етаж.

В края на 2016 година, в разгара на OneCoin, Ружа Игнатова става майка. Новината оповестява с видео.

„ Казва се Давина, както и лодката, споделям лодка нагледно, тъй като е най-голямата яхта в Созопол. 40-метрова яхта. Доколкото имам информация, щерка ѝ живее с някогашния брачен партньор на Ружа Игнатова. Той е немски юрист “, изясни Николай Стоянов.

Майчинството съумява да я промени и тя оставя работата си на назад във времето, споделят пред Джейми Бартлет нейни познати. Все по този начин обаче години наред планът на доктор Ружа Игнатова сполучливо мами целия свят.

„ Тя в действителност доста построява облика и през годините полира облика, става все по-убедителна. Тази личност на доктор Ружа е съвсем като сценичен облик “, добави Николай Стоянов.

Жертвите настояват, че са подведени от този облик. И от мащабите на OneCoin. Събитията, които хората на ниските етажи в пирамидата, нормално гледат онлайн, постоянно са блестящи. А криптокралицата – уверена. Има и скъпи награди за диамантите. Това те одобряват като знак, че пари има.

В книгата си, отдадена на Ружа, английският публицист Джейми Бартлет написа, че в разгара на OneCoinизмамата, криптокралицата си купува апартамент в Хонконг особено, с цел да държи парите си, като едната стая е цялостна от пода до тавана. Сейфът ѝ в столичния офис пък е с размерите на ледник. Постепенно обаче лъжите на доктор Ружа Игнатова стартират да излизат нескрито.

Любовник, изменничество, подслушване, криптирани телефони. В историята на Ружа има от всичко. А самата криптокралица към този момент от близо 5 години е в неопределеност и към днешна дата е най-издирваната жена в света.

Сега е един до друг в листата на ФБР с топ 10 с водачи на картели, похитители и убийци.

Вуйчо ѝ споделя, че не я е чувал и виждал от 7 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР